EO wyniki Morfologia

Wzbij się wysoko

Temat: Proszę o interpretację wyników.
... Inne (Eo, Bazo, Mono) 11,2 % Neutrofile 48,3 % Limfocyty 2,9 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,8 tys/ul Neutrofile 3,4 tys/ul RDW-CV - 12,8 % PDW 11,2 fl MPV 9,0 fl...
Źródło: topranking.pl/1849/35,prosze,o,interpretacje,wynikow.php



Temat: Morfologia - wyniki
Witam! Wlasnie zrobilem sobie okresowe badanie krwi i nie bardzo mam czas aby pobiec do lekarza by zinterpretowal. Czy moglby ktos zinterpretowac te wyniki. Bede wielce zobowiazany. Wyniki do podanych norm sie zgadzaja..ale niestety na wydruku nie ma wszystkich norm, wiec nie wiem do konca co i jak. A..jestem Mezczyzna w wieku 23 lata. Morfologia: Hematokryt (HCT)      44% MCV   ...     /ul Limfocyty             46,7% Mixty (mono+eo+bazo)  8,8% Segmenty              44,5% Glukoza:      5,5  mmol/l        ...
Źródło: topranking.pl/1850/morfologia,wyniki.php


Temat: prośba o interpretację wyników badań dziecka
Witam Mam gorącą prośbę! Proszę zinterpretować wyniki badań mojej córki (17 miesięcy). Dzisiaj je odebrałam z laboratorium i zaniepokoiły mnie! A wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek po południu! :( Z góry serdecznie dziękuję! W WBC obrazie mikroskopowym przepisałam wyniki pisane odręcznie, nie są zbyt wyraźne, więc wybaczcie, jeśli coś poprzekręcałam! Morfologia i rozmaz WBC 12,32 RBC 4,87 HGB 12,1 g/dL HCT ... 2,03 10^3/qL LYMPH 8,18 10^3/qL MONO 0,72 10^3/qL EO 0,33 10^3/qL BASO 0,06 10^3/qL NEUT 24,6 % LYMPH 66,4 % MONO 5,8 % EO 2,7% BASO 0,5% SUROWICA Kreatynina <0,20 mg/dl...
Źródło: topranking.pl/1850/prosba,o,interpretacje,wynikow,badan,dziecka.php


Temat: interpretacja
interpretacja IgA 11,2mg/dl IgM 26,3 mg/dl IgG 314,0 mg/dl LDH-295 zelazo 25 morfologia z 27.4 wbc 14,78 rbc 4,69 hgb 12,8 hct 36,9 mcv 78,7 mch 27,3 mchc 34,7 plt 434+ rdw-sd 37,9 rdw-cw 13,7 pdw 11,6 mpv 10,1 p-lcr 25,8 pct 0,44 neut 4,53 lymph 8,83 mono 0,82 eo 0,48 baso 0,12 ret 10,3 irf 7,0 lfr 93 mfr 7,0 hfr ... krwia,, ponoc ma naczyniaka watroby,,,, czy moze pan zinterpretowac wyniki?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,24078715,24078715,interpretacja.html


Temat: proszę o interp. wyników morfologii pILNE
proszę o interp. wyników morfologii pILNE Syn ma 1,4miesiąca badania robiłam w trakcie infekcji ponoć wirusowej gardła +objawy aft .Martwia mnie wyniki hemoglobiny,zelaza , crp ponad normęi pałeczki-co to są pałeczki? leuk-11,5 erytr-3,8 hemogl-9,6 hematokryt-30,7 mcv-80,8 mch-25,3 mchc-31,3 płytki -228 anizotyctacja erytro-13,6 pałeczki-0,3% neu-18,2 eo-2,3 baso-0,6 lym-68,5 mono-10,4 zelazo-34,40 badania w wieku 5 miesiecy miał54 creaktywne białko-8,76 waga dziecka jest w dolnej granicy normy , je generalnie wszystko warzywa ma got na parze, wczoraj dołaczyłam mu sok z buraka i marchwi. Jajka je przepiórcze.Generalnie od stycznie miał1 infekcje dróg moczowych i 2 razy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,99492007,99492007,prosze_o_interp_wynikow_morfologii_pILNE.html


Temat: morfologia czy dobra?
morfologia czy dobra? HCT-32,1 RBC-3,65 HGB-10,9 WBC-8,01 MCV-88,0 MCH-29,7 MCHC-33,8 RDW-CV-16,2 PLT-522 PDW-17,0 MPV-8,05 NEUT-2,12NEUT(%)-26,5 LYMPH-4,28 LYMPH 53,5(%) MONO-0,874 MONO-10,9(%) EO-0,528 EO-6,59(%) BASO-0,202 BASO-2,52(%) OB-8/21 MALUSZEK JEST PO ZAPALENIU KOŚCI W TEJ CHWILI NIE OTRZYMUJE LEKÓW OSTATNI ANTYBIOTYK OTRZYMAŁA 03.01.2008 VANCOMYCYNE. MAŁA MA 2MIESIĄCE I 1TYDZIEŃ.PROSZE MI NAPISAĆ CZY WSZYSTKO JEST OK Z WYNIKAMI KRWI?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,74571788,74571788,morfologia_czy_dobra_.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest w normie? Napiszę wszystkie wyniki: leukocyty 5,9 norma 5,5-11,5 erytrocyty 4,8 norma 3,9-5,0 hemoglobina 12,2 norma 11,0-13,8 hematokryt 36 norma 32-40 MCV 76 norma72-87 MCH 26 norma 26-30 MCHC 33,9 norma 32,2-36,2 płytki krwi 252 norma 210-490 limfocyty% 58 norma 25-50 inne(Eo,Bazo,Mono)% 5 norma 0-24 Neutrofile% 37 norma 25-60 Limfocyty# 3,4 norma 2,5-8,5 inne(Eo,Bazo,Mono)# 0,3 norma 0,0-1,8 Neutrofile# 2,2 norma 1,5-7,0 RDW-CV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: Wyniki Morfologi
Wyniki Morfologi Witam! Bardzo proszę o interpretację wyników wczesniaka (ur. w 32 tc.).Na dzien dzisiejszy ma 2 miesiące. WBC 7,10 NEUT 0,49- LYMPHT5,67 MONO 0,81 EO 0,11 BASO 0,02 RBC 2,53-...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98921821,98921821,Wyniki_Morfologi.html


Temat: Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź
Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź Witam, mój synek ma 3 i poł miesiąca i nie chce jeść... :( zrobiłam badania i oto wyniki: morfologia: krwinki białe 5,7 krwinki czerwone 3,63 ... granulocytów 32,1 RDW CV 13,8 PDW 8,8 MPV 8,1 P LCR 11,3 limfocyty 62% monocyty 3% OB 7 CRP-h 0,55 Panie doktorze czy mój synek ma anemie?? jak interpretować jego wyniki?? ... - 291 limfocyty - 62,51 inne(Eo, Bazo, Mono) - 2 neutrofile - 35,52 limfocyty - 6,8 inne (Eo, Bazo, Mono) - 0,2 neutrofile - 3,8 RDW-CV - 16 PDW - 13,9...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88466928,88466928,Anemia_u_niemowlaka_Prosze_o_odpowiedz.html


Temat: Interpretacja wyników morfologii-martwie się!
Interpretacja wyników morfologii-martwie się! Syn 20 miesięcy.leukocyty-6.4,erytrocyty-5.0,hemoglobina-14.5 (!),hematokryt-45(!),mcv-89(!),mch-29,mchc-32.4,płytki krwi 276,limfocyty%-36,inne(eo,bazo,mono)%-9,neutrofile%-55.Niepokoją mnie podwyższone parametry hemoglobiny,hematokrytu i mcv.Dodam,że morfologia wykonywana była jak syn miał katar.Czy są powody do niepokoju?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,78910838,78910838,Interpretacja_wynikow_morfologii_martwie_sie_.html


Temat: powyższone limfocyty
powyższone limfocyty dzień dobry mam pytanie odebrałam dziś wyniki córki mała ma 5,5 roku zaniepokoił mnie rozmaz limfocyty 57, pałeczkowate 1, segmentowane 35, zasadochłonne 1, monocyty 3,w opisie podane 3% limfocyty pobudzone chciała bym się dowiedzieć co to znaczy dodam że córka 15 dni temu skończyła brać antybiotyk a 8 maj się przeziębiła jak robiłam wyniki miała jeszcze kaszel i katar podaje pozostałe parametry morfologi leukocyty 4.8, erytrocyty 5.11, hemoglobina 13,4. hemanokryt 39.2 ,mcv 76.72, mch 26,2. mchc 34,2. płytki krwi 229 limfocyty 57.41, eo.bazo,mono 11. neutrofile 31.62. limfocyty 2.8, ezo mono bazo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,79229354,79229354,powyzszone_limfocyty.html


Temat: wyniki morfologii
wyniki morfologii odebrałam dziś wyniki badania krwi - prawie wszystkie czynniki mają podane normy, oprócz kilku, są to: P-LCR, MPV, PDW, RDW-CV, neutrofile, limfocyty, inne (eo, bazo, mono). czy ktoś może mi napisać jakie są właściwe wyniki dla 26 letniej kobiety? albo też poproszę o adres strony, gdzie te wyniki mogłabym sprawdzić. poza tym ciekawa też jestem, co kryje sie pod owymi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,9230590,9230590,wyniki_morfologii.html


Temat: Kaszel u dziecka z astma - atak czy infekcja?
Wyniki Dzis odebralam wyniki dziecka: morfologia WBC 11,69 RBC 4,30 HGB 11,2 HCT 33,5 MCV 77,9 MCH 26,0 MCHC 33,4 PLT 274 NEUT 46,0 % LYMPH 31,1 % MONO 16,1 % EO 6,5 % BASO 0,3 % Wynik CRP 29,10... Obawiam sie zapalenia pluc. Maly wyglada nienajlepiej, ma podkrazone oczy i meczy go kaszel, taki napadowy, lekko wilgotny. Wczoraj wieczorem i dzis...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20341,74943315,74943315,Kaszel_u_dziecka_z_astma_atak_czy_infekcja_.html


Temat: Zbigi - przypadek
Wyleczenie - sukces !!!! Witam ponownie wszystkich. Właśnie dzisiaj odebrałem wyniki badań RealTime PCR ilościowy, Westen blot klasa IgM oraz morfologię. Postanowiłem że zrobię "check pointa" i zastanowię się co robić dalej. Najpierw otworzyłem kopertę z morfologią i tak: Erytrocyty 5,490 Hemoglobina 16,8 Hematokryt 45,4 MCV 83 MCH 30,6 MCHC 37 RDW 13,5 Leukocyty 8,4 Limfocyty 33 Neutrofile 61 Inne (Eo, Bazo, Mono) 7 Limfocyty 2,7 Inne (EO, Bazo, Mono) 0,6 Neutrofile 5,1 Płytki krwi 266 MPV 10,4 PDW 13 P-LCR 30 Wszytko wychodzi prawie w normie, podbudowany sięgam do koperty z Rzeszowa Western blot - wynik 31 borderline - czyli wychodzi na graniczny, niepewny. Wreszcie czytam RealTime PCR ilościowy ciekawy ile tych sekwencji będę miał. Przecież nie brałem żadnych leków od ostatniego RealTime PCR a miesiąc minął. A tu taka niespodzianka nie doliczyli się żadnej - wynik negatywny. Hurra!! Czyli da się tego gada ubić.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,65990585,65990585,Zbigi_przypadek.html


Temat: Pomoc w odczytaniu wyników.
Cześć dziewczyny! To moje ostatnie wyniki, co Wy na to? Zrobiłam ferrytynę, czy robić poziom żelaza??? Czekam na anty TG. Morfologia krwi Leukocyty 7,3tys/µl 3,8 10,0 N Erytrocyty 4,22 mln/µl 3,70 5,10 N Hemoglobina 13,0 g/dl 12,0 16,0 N Hematokryt 39 % 37 47 N MCV 92 fl 80 99 N MCH 31 pg 27 35 N MCHC 33,5 g/dl 32,0 37,0 N Płytki krwi 181 tys/µl 140 440 N Limfocyty % 30 % 20 45 N Inne(Eo,Bazo,Mono) % 6 %3 14 N Neutrofile % 65 % 40 70 N Limfocyty # 2,2 tys/µl 1,4 3,5 N Inne(Eo,Bazo,Mono) # 0,4tys/µl 0,0 1,8 N Neutrofile # 4,70 tys/µl 2,50 7,00 N RDW-CV 14 % 12 15 N PDW 14 fl 9 17 N MPV 11 fl 9 13 N P-LCR 33 % 13 43 N Rozmaz krwi Gran. segmentowane 58% 40 70 N Gran. kwasochłonne 1% 1 5 N Limfocyty 36 % 20 45 N Monocyty 5 % 3 8 N Wapń całkowity 2,44 mmol/l 2,20 2,65 N Ferrytyna Ferrytyna9,60 µg/l 15,00 150,00 L Sód 136,5 - dolna granica normy B12 211, dolna granica 174 Co Wy na to?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,94641,104666194,104666194,Pomoc_w_odczytaniu_wynikow_.html


Temat: Nowe wyniki
Nowe wyniki TSH- 1,35 ( eutyreoza:0,25-5,0; nadczynność: < 0,15; niedoczynność:>7,00) FT4 13,50 pmol/l (N: 9-20 pmol/l) FT3 4,82 pmol/l (N: 4-8,3 pmol/l) Morfologia: WBC 9.20 zakres refer. [4. .10] RBC 4.55 ... 73.6 [1.9. .0] MONO 5.7 [0.16. .1] EO 1.7 [0. .0.8] BASO 0.3 [0. .0.2} RDW-CV 12.9 [11.5. .14.5] RDW-SD 43.1 PDW 10.0 [6.1. .11] MPV 9.1 [7.5. .12] P-LCR 18.2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,59457765,59457765,Nowe_wyniki.html


Temat: PYTANIA DO LEKARZA
g/dl płytki krwi 223 tys/ul Limfocyty 10,1% inne (Eo, Bazo, Mono)1,2% neutrofile 88,7% limfocyty 0,9 tys/ul inne (Eo, Bazo, Mono) 0,1 tys/ul neutrofile 8,2 tys/ul RDW-CV 13,9% PDW 13,1% MPV 11...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,45800569,45800569,PYTANIA_DO_LEKARZA.html


Temat: czy te wyniki mogą o czyms świadczyć?
czy te wyniki mogą o czyms świadczyć? Witam. Mam podwyższony poziom bilirubiny całkowitej 1.63 (norma poniżej 1), aminotransf. alanionowa ALT i asparg. AST w normie. Mam podwyższony poziom żelaza 198 (49-151), ogólna morfologia OK, poza EO 0.6% (1-5), ale nie wiem co to jest. Czy te wyniki mogą o czymś świadczyć? Nie daje mo to spokoju, tym bardziej, że nigdy nie miałam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,690,37469037,37469037,czy_te_wyniki_moga_o_czyms_swiadczyc_.html


Temat: albo za mało albo za dużo...
albo za mało albo za dużo... Odebrałam dziś mój wynik morfologii- prosze zerknijcie, jutro wyjeżdżam na badania z córką, wrócimy dopiero za tydzień (pobiegnę od razu do lekarza)i trochę mnie niepokoi,że kilka rzeczy mam albo za mało albo za dużo: HBC 3,64 HCT 34,6 rozmaz NEUT % 71,3 LYMPH % 22 MONO % 2,4 EO % 1,9 Nie wiem, czy dobrze to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,36795488,36795488,albo_za_malo_albo_za_duzo_.html


Temat: Morfologia krwi
Morfologia krwi Zanim dostanę się do lekarza proszę o pomoc w rozszyfrowaniu wyniku badań (osoba dorosła) WBC - 12,3 norma 4-10 NE% - 91,3 norma 39,9 - 73 LY% - 6,0 norma 18,8 - 50,8 MO% - 2,3 norma 4,1-12,2 EO% - 0,1 norma 0,8 - 6 BA% - 0,3 norma 0,3 - 1,8
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,106960158,106960158,Morfologia_krwi.html


Temat: Analiza badań krwi i moczu-
Analiza badań krwi i moczu- Witam, czy mógłby mi ktoś zinterpertować takie wyniki krwi i moczu. Badania dotyczą kobiety lat 25 wykonywane były okresowo. Morfologia: Leukocyty 9,9 Erytrocyty 5,4 Hemoglobina 14 ... Eo,Bazo,Mono)% 7 Ogólne moczu: Ciężar 1,019 pH 5 Glukoza nieobecny Ketony ślad Urobilinogen 3,2 Bilirubina nieobecna Bialko nieobecne Azotyny nieobecne Erytrocyty w normie Leukocyty wykryto Osad: Nabłonki płaskie nieliczne Leukocyty 5-10...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,100237572,100237572,Analiza_badan_krwi_i_moczu_.html


Temat: morfologia - Leukocytoza??? co znaczy?
morfologia - Leukocytoza??? co znaczy? prosze o pomoc w interpretacji wynikow morgologii: leukocyty 15,6 tys/ul erytrocyty 4,88 mln/ul hemoglobina 13,4 g/dl hematokryt 42,4 % MCV 86,9 fl MCH 27,5 pg plytki krwi 405 limfocyty 11,5% inne (eo, bazo, mono) 7,0% neutrofile 81,5 % CRP <5.0 Co to oznacza? nie mam infekcji, nic mnie nie boli, nie goraczkuje, zeby zdrowe a leukocytoza wysoka??...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,40841993,40841993,morfologia_Leukocytoza_co_znaczy_.html


Temat: Proszę o interprepację wyników!może coś widać?
Proszę o interprepację wyników!może coś widać? Chciałabym prosić Was abyscie przejrzały wyniki syna i wypowiedział sie co do nich. Nie widział ich jeszcze gastrolog ponieważ Mały ma mieć USG brzuszka w piątek a Pani gastrolog życzy sobie komplet wyników. synek miał robione badanie na posożyty -ujemny posiew kału - ujemny na grzyby - candida glabrata +++ oto jego inne wyniki IgA met.turbidymetrii 0,52 g/l p/ciała a-transglutaminazowe IgA <2,0 RU/ml AST 36/U/l ALT 19/U/l Zelazo w sur. 69/qg/dl fosfataza alkaliczna 159/0 U/l Wapń cał.w sur. 10,39 mg/dl Fosforan nieorganiczny w sur. 4,9 mg/dl Morfologia Leukocyty 7,7 tys/ul Erytrocyty 4,81 mln/ul Hemoglobina 12,2 g/dl Hematokryt 35,2 % MCV 73 fl MCH 25,3 pg MCHC 34,7 g/dl Płytki krwi 236 tys/ul Limfocyty 53,6 % Inne (Eo,Bazo,Mono) 7,8 % Neurofile 38,6 % Limfocyty 4,1 tys/ul Inne (Eo,Bazo,Mono) 0,5 tys/ul Neurofile 3,1 tys/ul RDW-Cv 15,8 % PDW 15,5 % MPV 8,1 fl PCT 0,191 % mały dostaje Nystatyne i wprowadzam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,39396650,39396650,Prosze_o_interprepacje_wynikow_moze_cos_widac_.html


Temat: Prosze o interpretacje wynikow badan
Prosze o interpretacje wynikow badan Panie Doktorze bardzo prosze o interpretacje tych wynikow. Ponoc sa nieprawidlowe ale nie ma wskazan do anemii tylko ... no wlasnie do czego??? Morfologia: Leukocyty 7,6 ... max 99) MCH 26,12 pg (min 27 max 35) MCHC 33,1 g/dl (min 32 max 37) Plytki krwi 431 tys/ul (min 140 max 440) Limfocyty 63,7 % inne (Eo, Bazo, Mono) 5,2 % Neutrofile 31,1 % Limfocyty 4,8 tys/ul inne (Eo, Bazo, Mono) 0,4 tys/ul Neutrofile 2,4 tys/ul RDW-CV 13% Rozmaz - manualnie Segmentowane 26 % (min 40 max 70) Kwasochlonne 2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,659,23162909,23162909,Prosze_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: Wyniki morfologii z rozmazem
Wyniki morfologii z rozmazem Witam, z powodu b. malego przyrostu wagi 5-miesiecznego synka musialam zrobic morfologie z rozmazem. Moze jest ktos, kto sie zna i moglby mi pomoc, bo bardzo sie denerwuje, czesc wynikow mnie niepokoi a do lekarza moge isc dopiero w poniedzialek. Czytalam troche interpretacje w internecie ale i tak kompletnie sie na tym nie znam i nie wiem co zlego moze sie dziac z synkiem. Wypisze tylko wyniki, ktore sa poza norma. Morfologia: RBC - 4.32 HGB - 10.9 HCT - 32.2 MCV - 74.5 MCH - 25.2 RDW-SD - 34.7 Rozmaz: NEUT - 16,6% EO - 11.3% LYMPH - 65.6 Z gory dziekuje za pomoc
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,56674576,56674576,Wyniki_morfologii_z_rozmazem.html


Temat: Słaba morfologia 17 m cy a tylko 10,2 kg
Słaba morfologia 17 m cy a tylko 10,2 kg Witam mój synek na dzis 17 m-cy , zawsze miał niski poziom hemoglobiny ok 10- 11, wiele butelek Ferrum wypił ,gdy poprawiły sie wyniki ,teraz w styczniu kolejne miał takie|:Leukocyty 12,4 erytrocyty 4,46 hemogobina 11,0 hematokryt 31,8 MCV 71 MCH 24,7 MCHC 34,7 Płytki krwi 348 limfocyty 49,4 Inne( Eo, BAZo,Mono) 6,6 % lub 0,8 tys/ul, neutrofile 44,0 RDW-Cv 16,0 PDW 13,2 MPV 7,5 PCT 0,260 - podaję mu znowu żelazo i mam zrobic po zakończeniu 2 buteleczek Ferrum morfologię +dokł.żelazo.Panie Doktorze dodam że ... nierówna)początkowo myślałam że dziecko potrzebuje mamy po odstawieniu go od piersi, potem ząbkowanie ale teraz gdy mając 17-m-cy nie ma ani jednej całej nocy przespanej i w dodatku słabą morfologię i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,36254590,36254590,Slaba_morfologia_17_m_cy_a_tylko_10_2_kg.html


Temat: Wyniki morfologii.
Córka (5 lat) antybiotyki ostatni raz brała w czerwcu. Alergia - nie ma prawie żadnych objawów. Może poza kichaniem kilka razy dziennie. Ale czy to by wyszło od razu w morfologii? Poza tym 2 lata temu miała robione testy i wyszło jej tylko uczulenie na brzozę. Zastanawiam się, czy te wyniki poza normą nie mają wspólnego mianownika: podwyższone EO i BASO i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,68356548,68356548,Wyniki_morfologii_.html


Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Wzbij się wysoko