eozynocyty podwyszone

Wzbij się wysoko

Temat: Podwyższone neutrocyty,bardzo Proszę o opinie!!!
Podwyższone neutrocyty,bardzo Proszę o opinie!!! Witam,przed wczoraj robiłam mojej 7 letniej córce badania ze wzglądu na bardzo częste infekcje.I oto wyniki : krew; krwinki białe 17,06 krwinki czerwone 4,83 hemoglobina 12,3 hematokryt 38,5 % MCV 79,7 MCH 25,5 MCHC 31,9 płytki krwi 368 RDW-CV 15,0 MPV 13,5 %neutrocytów 72,7 %limfocytów 20,4 %monocytów 5,2 %eozynocytów 1,2 %bazocytów 0,5 liczba neutrocytów 12,40 liczba limfocytów 3,48 liczba monocytów 0,89 liczba eozynocytów 0,21 liczba bazocytów 0,08 ŻELAZO 42 (43-184) mocz; przejrzystość-przejrzysty ciężar właściwy-1,015 ph 6,5 leukocyty 25 azotyny ujemny białko ujemny glukoza w normie ciała ketonowe ujemny ... podwyższone neutrocyty.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94675213,94675213,Podwyzszone_neutrocyty_bardzo_Prosze_o_opinie_.html



Temat: Bardzo Proszę o interpretacje wyników.
%eozynocytów 2 %bazocytów 0.7 Wzór odsetkowy leukocytów pałeczki 0.9 % neutrocyty 45.5 % limfocyty 45.5 % monocyty 7.3 % eozynocyty 0.9 % Żelazo 92 Te badania robiłam (siedmoletniej)córce kontrolnie ze względu na niezbyt dobre wyniki badań które wykonałam miesiąc wcześniej.(Także założyłam post pt. podwyższone neutrocyty)Może Pani je porówna bo jak na moje oko to te są super w porównaniu do tamtych.Bardzo Proszę...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96557939,96557939,Bardzo_Prosze_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: wynik morfologii- jeszcze razdo pani doktor
z odchyleń w badaniu podwyższenie mcv i poziomu eozynocytów pozostałe w normie dla wieku. Wzrost eozynofilów może być przy alergii ew w chorobach pasożytniczych , a podwyższone mcv między innymi w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96741354,96741354,wynik_morfologii_jeszcze_razdo_pani_doktor.html


Temat: Powiększone węzły i stan podgorączkowy
... morfologia leukocyty 13,4; eozynocyty 5. Po 10 zastrzykach leukocyoza spadła do 7,6; eozynocyty wzrosły do 10. Dostała Pyrantelum, bo wg lekarza prowadzącego podwyzszone eozynocyty świadczą o alergii lub pasożytach. Za dwa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,74324241,74324241,Powiekszone_wezly_i_stan_podgoraczkowy.html


Temat: obniżone limfocyty,podwyższone neutrofile,co robić
Panie dr.dzisiaj odebrałam wyniki .Są naprawdę dobre! Morfologia jest dobra.wszystko w normie,OB CRP też,tylko PCT podwyższone(ale nie wiem co to może znaczyć).Retikulocyty- 5 promili.Rozmaz mikroskopowy-Monocyty 5,limfocyty 38,eozynocyty 5,seg52,bazo-brak,pałki brak,(wszystkie normy są...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,70907490,70907490,obnizone_limfocyty_podwyzszone_neutrofile_co_robic.html


Temat: fibrynogen 2 razy podwyzszony u trzylatka prosze o
fibrynogen 2 razy podwyzszony u trzylatka prosze o Panie Doktorze, szanowni forumowicze Moj trzyletni syn ma przedluzajaca sie infekcje (3 dni goraczki malej, potem ciagnacy sie katar). Pediatra zlecil badanie krwi i w przypadku podwyzszonych parametrow stanu zapalnego kazal podac antybiotyk. przy okazji zauwazyl niewielkie wybroczki na lewym uchu i w okolicy oczu (ogladamy syna od tamtej pory calego, nigdzie indziej ich ... (12) erytrocyty 4,28 leukocyty 12,51 hemoglobina 11,9 hematokryt 32,9 mcv 32,9 mch 76,9 mchc 27,8 plytki krwi 36,2 limfocyty 30,1 eozynocyty 2,2 bazocyty 0,4 monocyty 11,8 neutrofile 55,5 rdw-cv 13,0 pdw...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76454971,76454971,fibrynogen_2_razy_podwyzszony_u_trzylatka_prosze_o.html


Temat: glista???
hej!mówiłaś coś o badaniu granulocytów kwasochłonnych eozynofili, których podwyzszony poziom świadczy o obecności pasożytów , a ja w wakacje robilam morfologie i tam byly eozynocyty 0,27 (norma 0,00-0,80) oraz procentowy udział eozynocytów 5,3 ( norma 0,00-5,0) to jest to samo co eozynofile??na ta ostatnia podwyzszona wartosc pięlegniarka powiedziała mi że wszystko jest ok i że to nieznaczna róznica teraz sama niewiem orientujesz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,37876598,37876598,glista_.html


Temat: toxokaroza IGM
prze-mkoo już wiem... w całej Polsce nie wykonuje się oznaczenia igm... ale jest łatwiejszy sposób stwierdzenia.. zrób sobie morfologie krwi z tzw. rozmazem i spójrz na wartości eozynocytów (granulocyty kwasochłonne).. jeśli wartość jest podwyższona - masz problem i proponuję się udać na leczenie... jeśli jest w normie 1-5% to jest ok.. ja właśnie tak zrobiłam i okazało się, ze niepotrzebną awarię zrobiłam......
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,86962,102410593,102410593,toxokaroza_IGM.html


Temat: podwyższone monocyty??
podwyższone monocyty?? Witam O czym mogą świadczyć podwyższone monocyty we krwi? Poniżej wyniki badań: Krwinki białe (WBC) 7,73 x10´3/ul 4,5 - 11 Krwinki czerwone (RBC) 5,03 x10´6/ul 3,9 - 5,6 Hemoglobina ... % 13,0 - 43,0 PCT 0,27 % 0,17 - 0,35 Liczba neutrocytów 4,32 x10´3/ul 1,80 - 7,70 LYMPH# 2,40 x10´3/ul 1 - 5 Liczba monocytów 0,92 x10´3/ul <0,8 Liczba eozynocytów 0,08 x10´3/ul <0,45 Liczba bazocytów 0,01 x10´3/ul <0,2 % neutrocytów 56,0 % 45,0 - 70,0 LYMPH% 31,0 % 20 - 45 % monocytów 11,9 % 1,0 - 14,0 % eozynocytów 1,0 %...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,106047308,106047308,podwyzszone_monocyty_.html


Temat: wynik morfologii - wysoki poziom bazocytów
wynik morfologii - wysoki poziom bazocytów Wczoraj odebrałam wyniki morfologii. Bardzo zaniepokoił nie leukogram (w nawiasach podałam normy): Pałeczki 0% (<5) Neutrocyty 58 % (50-70) Eozynocyty 3% (1-4) Bazocyty 4% (<1) ... Ferrytyna 47 ng/ml (15-150) Bardzo się denerwuję skąd 4x podwyższone bazocyty, poczytałam o białaczce, o chorobie Hodgkina, wrzodach, alergii i niedoczynności tarczycy. Alergii nie mam (nigdy nie miałam, a podstawowe testy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,98098833,98098833,wynik_morfologii_wysoki_poziom_bazocytow.html


Temat: wyniki krwi - bardzo się niepokoję
... HCT 31,1 obniżone MCV 78,9 obniżone MCH 23,9 obniżone MCHC 30,2 obniżone PLT 399000 w normie LYM 34,1 ? MXD 1200 ? NEUT -45,6 ? LYM 34,1% ? MXD 20,3% ? NEUT -45,6 ? LYM 1900 ? MXD 1200 ? RDW 15,2 % podwyższone PDW 12,3 ? MPV 10,1 ? P-LCR 25,8 ? Leukocytoza 5,7 w normie Neurocyty 39 % obniżone Eozynocyty 3 w normie Limfocyty 57 podwyższone...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,20335855,20335855,wyniki_krwi_bardzo_sie_niepokoje.html


Temat: testy alergiczne z krwi
Nie uzyskasz nawet potwierdzenia, że mały ma skłonność do alergii. To badanie - chodzi o eozynocyty - jeśli są podwyższone to sugerują alergię albo np. pasożyty w kale - dlatego druga...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,26405584,26405584,testy_alergiczne_z_krwi.html


Temat: Eozynocyty 4% co to może oznaczać?
Eozynocyty 4% co to może oznaczać? Obczytałam sie na temat pasożytów bo wszystko wskazuje że moja 3letnia córka je ma, no i ten wynik rozmazu krwi też daje mi do myślenia.Problem w tym ze nasz pediatra nie widzi potrzeby odrobaczania ,zasugerowałam oczywiscie całej rodziny, nie wytłumaczył mi tez co te eozynocyty mogą znaczyć twirdzi że to po infekcji wirusowej,czy 4% to bardzo podwyższone?Chce zrobić badanie na tosokaroze tylko prosze podajcie adres w w-wie lub tel. czy koszt to około 80zł? Mamy wieczny problem z zapchanym nosem,zaparcia,suchy nocny kaszel,ostanio ranny mokry i wieczorem mokry...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,35508675,35508675,Eozynocyty_4_co_to_moze_oznaczac_.html


Temat: eozynocyty
eozynocyty robiłam dziecku morfoogię i wyszły podwyższone eozynocyty, lekarka powiedziała, że to może byćobjaw alergii lub pasożytów, czy Wasze alergiczne dzieci mają podwyższony wskaźnik? Mała nie ma żadnych objawów. Wiem, że...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,37292486,37292486,eozynocyty.html


Temat: po ilu bad. w felixie mogę wykluczyć robale?
po ilu bad. w felixie mogę wykluczyć robale? jw + odebrałam rozmaz krwi -eozynocyty wyszły 7%- ale zakres refer. podany <10 przeczytałam w necie, że norma dla dzieci to 1-5% czy to oznacza, że mamy podwyższony poziom? czy taka wartość może sugerować alergię lub pasożyty?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,105920510,105920510,po_ilu_bad_w_felixie_moge_wykluczyc_robale_.html


Temat: prawidłowa morfologia - wyklucza choroby?
jaksie-eozynocyty(eozynofile) czyli granulocyty kwasochłonne,norma do 5%. U nas był 1, ale słyszałam,ze nie zawsze sa mocno podwyższone przy alergii, choć ksiązkowo powinny być. Bardziej swoiste jest badanie IgE (nie robilismy). Zmian...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,68283357,68283357,prawidlowa_morfologia_wyklucza_choroby_.html


Temat: Normy w rozmazie krwi dla 3,5 latka
w przedziale wiekowym 2-6 lat normy sa takie : neutrocyty 35-55 (zwane granulocytami) limfocyty 40-60 (u dzieci do lat 4 moga byc fizjologicznie podwyzszone); monocyty 2-7; eozynocyty 1-5; bazocyty 0-1. moze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,11718167,11718167,Normy_w_rozmazie_krwi_dla_3_5_latka.html


Temat: Morfologia u 3 tyg maluszka- pomóżcie
... dostosowane do wieku... wbc w tym wieku siegaja w normie do 20 tys. a wiec sa ok a wrozmazie sa obnizone podzielone i podwyzszone eozynocyty i monocyty gorna granica...szczeg.podwyzszone eozynocyty wystepuja...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,18443940,18443940,Morfologia_u_3_tyg_maluszka_pomozcie.html


Temat: Wyniki badania krwi - podwyższone Eozynocyty
Wyniki badania krwi - podwyższone Eozynocyty Witam przeglądam właśnie wyniki badań krwi mojej 5-cio letniej córeczki. Wszystko w normie, tylko Eozynocyty są bardzo podwyższone, wyczytałam w internecie iż Eozynocyty najczęściej są podwyższone przy chorobach alergicznych, chorobach pasożytniczych i astmie oskrzelowej. Mała od 2 lat bardzo choruje w środę wycinamy migdałek i tak sie właśnie zastanawiam czy dobrze robie, bo może mała choruje...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,72768521,72768521,Wyniki_badania_krwi_podwyzszone_Eozynocyty.html


Temat: Wyniki badania krwi - podwyższone Eozynocyty
... podobne wynki i napisze co w jej przypadku oznaczały podwyższone Eozynocyty Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,72768521,72768521,Wyniki_badania_krwi_podwyzszone_Eozynocyty.html


Temat: Wyniki badania krwi - podwyższone Eozynocyty
za ich podwyższony poziom tylko wiąże się własnie z alergiczna przyczyną
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,72768521,72768521,Wyniki_badania_krwi_podwyzszone_Eozynocyty.html


Temat: przewlekla biegunka
... sa eozynocyty (mocno podwyzszone) - to oznaka silnej alergii lub obecnosci pasozytow. badania kalu na razie sa jalowe - bedziemy robic kolejne. czekam tez na wyniki tzw. panelu pokarmowego - to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,566,44284010,44284010,przewlekla_biegunka.html


Temat: Trombocytoza
swoją wielkosć do płytek- stąd też ich podwyzszony stan. Stwierdził też, że węzły są zwłókniałe i takie pozostaną. Panie Dokotorze-czy bardzo niepokojąca jest ilość płytek? Czy udać się na wizytę do ... MCH 28,1 MCV 81,4 Ercs 4,84 Lkcs 13,4 Tbcs 572 Limfocyty 27 Monocyty 6 Eozynocyty 5 seg 59 pałki 3 CRP poniżej 6 II wynik z 07.01.2008 r.-po leczeniu zastrzykami (zapalenie ... MCHC 34,7 RDW 13,3 PLT 506 MPV 8,1 PLT 491 MPV 8,2 Lkc 9,8 Limfocyty 55 Monocyty 3 Eozynocyty 4 Seg 38 CRP poniżej 6 Badanie moczu- wynik dobry
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,75536511,75536511,Trombocytoza.html


Temat: drętwienie nasady języka, ucisk w gardle
Ciśnienie zawsze miałem w normie, ostatnio minimalnie podwyższone. Ale piszę głównie dlatego że mam wyniki !!! I chciałoby się powiedzieć: "o ja pier... " ! Nic się w tych hormonach nie ... 4,7-6,1) i jeszcze wiele innych danych pochodzących z morfologii ale większość jest w normie, tylko parametr "procent-monocytów" jest za wysoki: 9,17 (norma 2-8) oraz parametr "procent-eozynocytów" jest za niski: 0,65 (norma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,65661370,65661370,dretwienie_nasady_jezyka_ucisk_w_gardle.html


Temat: sprawdzcie wartość EOZYNOCYTÓW w krwi!!!!
sprawdzcie wartość EOZYNOCYTÓW w krwi!!!! Ta wartość świadczy o alergi. Wczoraj mnie o tym poinformował moj pediatra. Moj mały ma 8%, a norma to 0.0-5.0%, czyli jest podwyzszone.pozdr
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,24722332,24722332,sprawdzcie_wartosc_EOZYNOCYTOW_w_krwi_.html


Temat: dołączam do was - mam pytanie dot IGE całkowitego
Tą drogą nie można. Nie zmienia się liczba ogólna limfocytów. W rozmazie przy alergii może wyjść podwyższony poziom eozynocytów, ale może to równie dobrze swiadczyć o zarobaczeniu. Chalsia
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,35724483,35724483,dolaczam_do_was_mam_pytanie_dot_IGE_calkowitego.html


Temat: pasożyty a morfologia - wychodzi coś?
U nas bardzo podwyższony poziom EOZYNOCYTÓW co z reguły wskazuje na alergię lub właśnie na pasożyty.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,100994719,100994719,pasozyty_a_morfologia_wychodzi_cos_.html


Temat: morfologia-raz jeszcze
... dorośli 4-10 G/l dzieci 1 dzień życia 18G/l dzieci 1 miesiąc życia 16 G/l dzieci 6 miesiąc życia 10 G/l Wartości podwyższone Wzrost ilości krwinek białych (leukocytoza) może być spowodowany przez:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,28169682,28169682,morfologia_raz_jeszcze.html


Temat: podwyższony poziom wapnia, 6-miesięczna
podwyższony poziom wapnia, 6-miesięczna Witam Pani doktor. Bardzo dziękuję za wczorajszą analizę wyników mojej córeczki. Mam jeszcze pytanie odnośnie podwyższonego poziomu wapnia. Córka jest karmiona wyłącznie piersią, od dwóch tygodni próbuje innych posiłków. Od urodzenie dostaje jedną kroplę vigantolu dziennie. O czym może świadczyć podwyższony wapń? Czy trzeba kontrolować jego poziom? Czy powinnam odstawić vigantol? Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie. MORFOLOGIA LEUKOCYTY ... 10^3 / ul EOZYNOCYTY 0.49 10^3 / ul wart. ref.: 0.0-0.8 10^3 / ul BAZOCYTY 0.09 10^3 / ul wart. ref.: 0.0-0.2 10^3 / ul LUC 0.50 ­ 10^3 / ul ... żółtko. Podwyższony potas wynika najprawdopodobniej z hemolizy erytrocytów podczas pobrania:)"
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94363632,94363632,podwyzszony_poziom_wapnia_6_miesieczna.html


Temat: drętwienie nasady języka, ucisk w gardle
Witaj Michalgo2 michalgo2 napisał: > Ciśnienie zawsze miałem w normie, ostatnio minimalnie podwyższone. > > Ale piszę głównie dlatego że mam wyniki !!! I chciałoby się powiedzieć: "o ja > pier... ... i OB sa podwyzszone i lekarz laryngolog (laryngolog dlatego ze masz klopoty z gardlem)powinien jednak sprawdzic co to jest. Moze wymaz z gardla? > hemoglobina: 16,7 (norma 14,0-18,0) > krwinki czerwone: ... 2-8) > oraz parametr "procent-eozynocytów" jest za niski: 0,65 (norma 1-5). Duze odchylenia od normy to nie sa. I ja bym nie zwracala na nie uwagi. Ale moze wez te wyniki...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,65661370,65661370,dretwienie_nasady_jezyka_ucisk_w_gardle.html


Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Wzbij się wysoko